Olipa ihana herätä aurinkoiseen aamuun, juoda rauhassa kahvit ja lukea lehti. Istua siinä ilman minkäänlaista paniikkia jostain tekemättömästä isosta koulutyöstä, joka viivyttäisi papereiden ulos saamista...
Voin hyvällä omalla tunnolla hypätä illalla laivaan, ja lähteä melkein koko luokan kanssa näyttelyn avajaisretkelle Tallinnaan, jossa heidänkin töitään tulee olemaan esillä. Kivaa!

Äiti oli anonut vapaata töistä ensi viikon perjantaiksi, joten vanhemmat tulevat kuuntelemaan meidän kuoron konserttia. Olen siitä hyvin onnellinen, vaikka olen jo näin iso lapsi. Heillä on aina aiemmin ollut jokin painava syy olla matkustamatta meille konsertin aikoihin, vaikka ovat itsekin musiikki-ihmisiä ja isä laulaa kuorossa.

Ainakin kaksi ihmistä siis valitsevat mieluummin meidän kuoron konsertin kuin Euroviisujen semifinaalin. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin voin kyllä melkein taata musiikillisen nautinnon olevan varmempaa meidän keikallamme... Mutta ulkomusiikilliset seikat ja show saattavat ehkä olla häikäisevämmät Hartwall-areenalla. Ainakin jos lipunhintoihin on luottaminen.